Günümüzde değişimin kesintisiz bir biçimde hızla sürdüğü bilgi toplumunda, yeni bir fikrin veya yöntemin iş fikirlerine dönüştürülmesi oldukça önem kazanmıştır. Bu kapsamda Engelsizmir 2018 Kongresi için “Engelli İstihdamı için Yeni Fikirler” Yarışması düzenlenmektedir. Yarışma, ENGELLİ İSTİHDAMI alanında iş planları hazır olan ekiplerin başvurusuna da açıktır.
ENGELLİ İSTİHDAMI alanında iş planları hazır olan ve katılmak isteyen ekiplerin,
27 Ekim 2018 tarihine kadar web sitesinde yer alan “
Yarışma Şartnamesi”ne uygun olarak yine web sitemizde yer alan
başvuru formunu doldurarak
bilgi@engelsizkongre.org adresine e-postayla göndermeleri gerekmektedir.
Engelsizmir 2018 Kongresi’nde bu yarışma ile ilgili olarak bir çalıştay düzenlenecek; finale kalan çalışmaların sunumuna olanak sağlanacaktır.
Yarışma Şartnamesi için tıklayınız.
Yarışma başvuru formu için tıklayınız.
YARIŞMANIN AMACI:
1. Yarışmanın birinci amacı: Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğrencileri başta olmak üzere farklı alanlardan Dokuz Eylül öğrencilerinin, “ENGELLİ İSTİHDAMI”nı destekleyen yaratıcı iş fikirleri etrafında ekipler oluşturarak katılacakları eğitim süreçleri sonunda, yarışmaya katılacakları bir iş planı hazırlamalarını sağlamaktır. Öğrencilerin farklı disiplinlerden olması: toplumun farklı kesimlerinde yaşayacak, iş geliştirecek ve geleceğin toplum liderleri olabilecek bireylerin birlikte iş yapma yeteneklerinin ve özellikle, “Özel Gereksinimli Birey”lere yönelik farkındalıklarının arttırılması bakımından önem taşımaktadır. İlgili organizasyon, Dokuz Eylül Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öncülüğünde geliştirilecek; eğitim süreçlerine, İŞKUR da yasaların verdiği olanaklar çerçevesinde, destek olacaktır.
2. Günümüzde değişimin kesintisiz bir biçimde hızla sürdüğü bilgi toplumunda, yeni bir fikrin veya yöntemin teknolojik ve yenilik odaklı iş fikirlerine dönüştürülmesi amacına yönelik girişimci yetiştirme faaliyetleri konusunda, Dokuz Eylül Girişimcilik Akademisi ( DEGA) önemli rol oynamaktadır. Bu kurumda verilen eğitimlerle: girişimciliğe ilgi duyan, fikirlerini gerçeğe dönüştürmek isteyen her düzeyden öğrenci ve akademisyenin yaratıcı fikirlerinin uygulamaya dönüştürebileceği bilgi ve niteliklerin kazanılmasını sağlamaktadır. Bu anlamda, yarışmaya katılacak olan öğrencilerin DEGA’dan girişimcilik eğitimi alması sağlanacaktır.
3. Yarışma, ENGELLİ İSTİHDAMI alanında iş planları hazır olan diğer ekiplerin başvurusuna da açıktır. Bu ekipler, hazırlıklarını kendi birikim ve deneyimleri ile yürütecekler ve 1. Maddede öngörülen eğitim sürecine katılmayacaktır.
Broşürü indirmek için tıklayınız